Dobrze, że nic się poważniejszego nie stało
Gdzie plażować w okolicach Augustowa?
Zwiń
X
-
Gdzie plażować w okolicach Augustowa?
Pytanie do znających okolice...
Gdzie w okolicach Augustowa można plażować? Plaża miejska w Augustowie to jakiś dobry żart, Patelnia niedaleko Studzienicznej właściwie też... Gdzie więc jechać na plażowisko? Jutro jadę do Wigier, ale chciałbym znaleźć coś zdecydowanie bliżej...
-
-
Na Wigry (Stary Folwark) teraz długo się jedzie, bo cała droga w remontach (trasa Suwałki - Sejny). Średnia przyjemność, jak 15 km zrobisz godzinę.
Z innych Giby (trasa Augustów - Sejny), ale też kawałek trzeba podjechac. Ewentualnie może Ateny (trasa Augustów - Suwałki i w Nowince odbijasz w prawo) jezioro Blizno.
Co do Augustowa, to jest jeszcze mniejsza plaża (nie wiem czy jest tam ratownik itd. ale brzeg jest ok) przy hotelu Warszawa (jadąc na Suwałki na ostatnich światłach w lewo). Można też dość pieszo mijając dwie plaże miejskie (nowszą i drugą tą z wyciągiem), ale to jakieś 20 min drogi.
Komentarz
-
-
Byłem w Starym Folwarku, ale z powodu padającego deszczu zwiedziłem jedynie Klasztor...
Wracając zajechałem na plażę do Aten - malusieńka, stroma, pełno mrówek i głośno grająca muzyka z sąsiadującego kempingu - ale plażowanie odbębnione
[ Dodano: Sob 19 Lip, 14 23:10 ]
Może komuś się przyda: najlepiej plażowało mi się na Patelni w Przewięzi. Ewentualnie polecić mogę (choć jedynie rzuciłem okiem) plażę "leśną" tuż przy skrzyżowaniu drogi nr 16 z ul. Turystyczną.
Komentarz
-
Komentarz